K2D3 vitamin s kalcijem i magnezijem

Vitamini za kosti i zglobove, K2D3 + kalcij i magnezij, predstavljaju optimalnu kombinaciju nutrijenata za pravilnu mineralizaciju kostiju i očuvanje integriteta koštanog sistema koja istovremeno štiti zglobove. Vitamin D3 (sunčev vitamin) uzimaju i djeca i starije osobe, jer je dobar za kosti. Neophodan je u organizmu zbog regulacije apsorpcije kalcija i izgradnju zdravih kostiju, a ima i pozitivan utjecaj na imunološki sustav. Utvrđena je važna uloga vitamina K2 (menakinona) u metabolizmu kostiju i drugih tkiva. Jedno od ključnih je da bez vitamina K2 nema učinkovite iskoristivosti kalcija. Vitamin K2 jedan je od ključnih faktora za zdrave i čvrste kosti.

Kalcij je mineral koji kostima daje potrebnu čvrstoću, kosti su ujedno njegova najveća skladišta. Uslijed nedostatnog unosa kalcija kao i prehrane u kojoj prevladavaju bjelančevine dolazi do ispiranja kalcija iz kostiju te pojave mekih kostiju. Nedostatak kalcija i vitamina D3 kod djece izaziva rahitis, a kod odraslih dovodi do patološkog omekšanja kostiju (osteomalacije). Kod dužeg manjka kalcija u krvi dolazi do ispiranja kalcija iz kostiju, koje su njegov veliki spremnik. Da bismo održali primjerenu gustoću kostiju i u starijoj se dobi na vrijeme treba za to pobrinuti zdravom prehranom, vježbanjem i dodacima prehrani koji sadrže kalcij, magnezij, vitamin D i aminokiselinu lizin.

Magnezij je ključ za iskorištenje kalcija i od jednake je važnosti kao i kalcij kod problema osteoporoze. Ako tijelu nedostaje magnezija, to sprječava ugradnju kalcija u kosti, te se umjesto toga potiče okoštavanje mekih tkiva. Na opći manjak magnezija najveći utjecaj ima suvremena prehrana.  Nužan je za uravnoteženu razmjenu elektrolita, odnosno, iona (kalcija, fosfata, natrija i kalija), a potreban je i za biološku aktivnost vitamina C.  

Vitamin D je poznat po pozitivnoj ulozi u iskorištenju i ugradnji kalcija u kosti vitamin K kao i vitamin D pospješuje apsorpciju kalcija, stoga je važan za jake kosti, a također ima važnu ulogu u zgrušavanju krvi.


www.zdravlje-vitamini.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Kalcij (karbonat i citrat) 250 mg 32%
Magnezij (oksid, glukonat i citrat) 125 mg 34%
Vitamin K2 (menakinon) 45 mcg 60%
Vitamin D3 (kolekalciferol) 2,5 mcg 50%
Upotreba:
2 kapsule dnevno uz obrok ili prema savjetu stručne osobe.
Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
Ostali sastojci: Kalcijev karbonat i citrat, magnezijev oksid, citrat i sulfat, želatina, emulgator: mikrokristalinična celuloza, stabilizator: stearinska kiselina, tvar protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, menakinon, kolekalciferol.

Dodatak Prehrani

Napomena: —

Neto količina: 100 kapsula po 1139 mg = 113,90 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece. Najbolje upotrijebiti do datuma označenog na originalnoj ambalaži. Način čuvanja: na suhom i hladnom mjestu. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o., Bednjanska 8a, 10000 Zagreb. Zemlja podrijetla: SAD. Ovaj proizvod možete kupiti bez recepta u najboljoj biljnoj ljekarni.


Preporučujemo proizvod i za:

Dostava

Narudžbe se šalju žurnom kurirskom službom GLS i In Time od vrata do vrata na željenu adresu. Brza dostava Calivita proizvoda na vašu kućnu adresu je 1-3 radna dana, a na otoke 1-4 radna dana. Prilikom slanja paketa zaprimit ćete SMS sa detaljima dostave, a prije preuzimanja djelatnici iz kurirske službe će Vas kontaktirati radi dogovora o vremenu i detaljima preuzimanja paketa.

Cijena dostave

  • In Time – za narudžbe iznad 45 € ostvarujete besplatnu dostavu po cijeloj Hrvatskoj
  • In Time – za manje narudžbe usluga dostave iznosi 4 €
  • GLS – za narudžbe iznad 45 € usluga dostave iznosi 2 €
  • GLS – za manje narudžbe usluga dostave iznosi 6 €

Plaćanje

1. Pouzećem bez dodatne provizije!
Plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja paketa.

2. Po ponudi – (internet bankarstvo, virman, opća uplatnica)
Po zaprimljenoj narudžbi e-mailom ćemo Vam odmah poslati ponudu sa brojem žiro računa, pozivom na broj te iznosom koji možete uplatiti internet bankarstvom ili u poslovnicama banaka/fine.
Potvrdu o uplati pošaljite na info@zdravlje-vitamini.com, kako bi Vam se proizvodi poslali odmah!

3. Kreditne, debitne kartice

Premim Visa, Diners, MasterCard, Maestro, Visa, Amex – Kartično plaćanje moguće je na iznos veći od 60 €.

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

Recenzije

Još nema recenzija

Ostavi recenziju
Trenutno ne prihvaćamo nove recenzije

Možda ćete biti zainteresirani…

Calcium Magnesium Plus CaliVita K2D3 vitamin za zdrave kosti i zglobove K2D3 vitamini za kosti i zglob...

21,50  U cijenu uključen PDV

ili
Kontaktirajte nas